Grilované kuracie prsia majú radi všetci. Skúste ľahko stráviteľnú verziu s cuketou, mrkvou, bylinkami a bielym jogurtom. Tento recept zachutí aj deťom.
Grilované kuracie prsia s letnou cuketou, sladkou mrkvou a bielym jogurtom
Postup:
- Cuketu a mrkvu nakrájame na tenké plátky.
- Na olivovom oleji ich opečieme len aby zelenina zmäkla, ale zostala chrumkavá. Zeleninu rozložíme na servírovací tanier.
- V miske premiešame biely jogurt s majonézou, pretlačeným strúčikom cesnaku, soľou a korením.
- Týmto dresingom prelejeme zeleninu a ozdobíme posypanou petržlenovou vňaťou. (šalát môžeme s dresingom aj premiešať a dať odležať do chladničky).
- Kuracie steaky osolíme a okorením z oboch strán. Potrieme ich olivovým olejom a na grilovacej panvici alebo grile ich opečieme do zlata z každej strany.
- Necháme chvíľu odpočívať a potom nakrájame a podávame s jogurtovým šalátom a čerstvými bylinkami.