Pečený sladký zemiak na mexický spôsob

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pečený sladký zemiak na mexický spôsob

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie
  • 800 g sladkých zemiakov
  • 1,5 ČL soli
  • 3 PL olivového oleja
  • 100 g fialovej cibule posekanej na drobno
  • 150 g varenej kukurice
  • 150 g červenej mäsitej papriky nakrájanej na jemno
  • 200 g uvarenej čiernej fazule
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • 1 pálivá paprika
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 limetka
Ingrediencie
  • 800 g sladkých zemiakov
  • 1,5 ČL soli
  • 3 PL olivového oleja
  • 100 g fialovej cibule posekanej na drobno
  • 150 g varenej kukurice
  • 150 g červenej mäsitej papriky nakrájanej na jemno
  • 200 g uvarenej čiernej fazule
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • 1 pálivá paprika
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 limetka

Nutričné hodnoty

Aj v našich končinách začínajú hrať sladké zemiaky - bataty hlavnú rolu vo vegetariánskych pokrmoch. Na ich plnenie si môžete vybrať mnohé ingrediencie. Napríklad aj obľúbenú kukuricu, fazuľu a farebné papriky.

Sladké zemiaky s kukuricou a fazuľou

Postup:

  1. Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Osoľte ich a pokvapkajte olivovým olejom. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, položte naň pripravené sladké zemiaky a plech vložte do predhriatej rúry. Pečte 25 až 30 minút pri 180 °C.
  2. Vyberte sladké zemiaky z rúry, naplňte ich plnkou.
  3. Plnku pripravte tak, že podusíte cibuľu, papriky a strukoviny. Sladké zemiaky potom vložte späť do rúry na ďalších 10 minút. Podávajte ich s čili papričkou a limetkou.
 

Nutričné hodnoty - jedna porcia (390 g):

  • Energia: 391,7 kcal/1640,1 kJ
  • Bielkoviny: 10 g
  • Tuky: 11,3 g
  • Nasýtené tuky: 1,7 g
  • Sacharidy: 52,5 g
  • Cukor: 18,2 g
  • Vláknina: 14,4 g
  • Soľ: 3,8 g
  • Vápnik: 130,1 mg/13 % odd
  • Železo: 3,3 mg/27 % odd
veľkonočná zemiaková baba
30 min