Veľkonočná zemiaková baba s Jardom Židekom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Veľkonočná zemiaková baba s Jardom Židekom

Jaroslav Židek
Jaroslav Židek

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Suroviny na zapekaciu nádobu s priemerom cca 20 cm:

5 starších rožkov
200 g vareného údeného mäsa
1 cibuľa
150 ml mlieka
4 vajcia
2 hrste zelených listov a byliniek (medvedí cesnak, petržlenová vňať, pažítka, žihľava a pod.)
2 zemiaky uvarené v šupke
masť na vymazanie formy a orestovanie cibule
strúhanka na vysypanie formy
soľ, korenie, celý muškátový oriešok

Omáčka:

1 cibuľa
1 zemiak
hrsť medvedieho cesnaku
2 PL kyslej smotany
soľ, korenie, celý muškátový oriešok

Na podávanie

kyslá smotana

Ingrediencie

Suroviny na zapekaciu nádobu s priemerom cca 20 cm:

5 starších rožkov
200 g vareného údeného mäsa
1 cibuľa
150 ml mlieka
4 vajcia
2 hrste zelených listov a byliniek (medvedí cesnak, petržlenová vňať, pažítka, žihľava a pod.)
2 zemiaky uvarené v šupke
masť na vymazanie formy a orestovanie cibule
strúhanka na vysypanie formy
soľ, korenie, celý muškátový oriešok

Omáčka:

1 cibuľa
1 zemiak
hrsť medvedieho cesnaku
2 PL kyslej smotany
soľ, korenie, celý muškátový oriešok

Na podávanie

kyslá smotana

Nutričné hodnoty

Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊

Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.

 

veľkonočná baba

Nutričné hodnoty

Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊

Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.

 

veľkonočná baba

Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊

Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.

 

veľkonočná baba

kouzunak veľkonočný koláč
10 min