Zemiakovo-mrkvové rösti s vajíčkom

 | 

Čas prípravy: 

20 min

Čas varenia: 

55 min

Zemiakovo-mrkvové rösti s vajíčkom

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie

Pre 4 porcie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • Olej na smaženie
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Štipka majoránky

Na podávanie:

  • 150 g mrazeného hrášku
  • 4 vajcia
  • Plátok masla
Ingrediencie

Pre 4 porcie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • Olej na smaženie
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Štipka majoránky

Na podávanie:

  • 150 g mrazeného hrášku
  • 4 vajcia
  • Plátok masla

Nutričné hodnoty

Rösti sú rýchla a lacná, ale nutrične vyvážená večera. Bez vajíčka, len s trochou škrobu budú pekne chrumkavé.

Chrumkavé zemiakovo-mrkvové rösti

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubo. Rovnako nastrúhame aj mrkvu. V mise ich k ním pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme škrob, posolíme, okoreníme a ochutíme majoránom.
  3. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej. Do horúceho oleja potom vkladáme lyžicou kôpky zemiakov. Roztlačíme ich do strán lyžicou a osmažíme z každej strany do zlata. Môžeme nechať odkvapkať na papierovom obrúsku.
  4. Prebytočný olej zlejeme a v tej istej panvici obvyklým spôsobom pripravíme štyri volské oká. Osolíme a okoreníme.
  5. Nakoniec v panvici prehrejme mrazený hrášok s lyžičkou masla a kvapkou vody.
  6. Placky podávame s vajíčkami a hráškom ešte teplé.
veľkonočná zemiaková baba
30 min