Ryba v paradajkovej omáčke je letné jedlo pre celú rodinu. Ak milujete ryby, bude vám určite chutiť. Navyše tento recept zohľadňuje aj detské chute, takže si príde na svoje celá rodina.
Ryba v paradajkovej omáčke chutí ako letné jedlo pre celú rodinu, stačí k nej len čerstvý chlieb
Postup:
- Ak používame rybu mrazenú, necháme ju dostatočne rozmraziť. Najlepšie niekoľko hodín. V žiadnom prípade nerozmrazujeme v mikrovlnke. Pokiaľ požívame rybie filety čerstvé, máme vyhraté. Rybu pokiaľ možno kupujeme takú, ktorá má málo kostí. Môžeme ju tak ponúknuť aj deťom.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. To isté urobíme so zelenou a červenou paprikou.
- Rybu umyjeme pod tečúcou studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na menšie kusy.
- Vo veľkej, hlbšej panvici rozohrejeme olivový olej, na ňom opečieme kusy rybích filiet z oboch strán, asi 4 minúty. Opečené kusy ryby dáme na tanier a prikryjeme alobalom.
- Vo zvyšnom vriacom oleji osmažíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa takmer zlatistá, pridáme papriku, nakrájanú na malé kúsky. Zmes varíme asi 5 minút a potom pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a údenú papriku. Doplníme ešte lyžicu cukru. Varíme za stáleho miešania ďalších 5 minút.
- Nakoniec do omáčky vložíme kusy rybacích filet, panvicu prikryjeme a necháme prevariť ešte 2 minúty. To bude stačiť tak akurát, aby sa ryba prehriala.
- Rybu s omáčkou servírujeme s nakrájaným citrónom a posypanú petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!