Krúpoto s kyslou kapustou a kobáskou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Krúpoto s kyslou kapustou a kobáskou

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 250 g jačmenných krúpov
  • 2 nožičky obľúbenej klobásky
  • veľká hrsť kyslej kapusty
  • 1 PL oleja
  • rasca, čierne korenie, cesnak a majorán
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 250 g jačmenných krúpov
  • 2 nožičky obľúbenej klobásky
  • veľká hrsť kyslej kapusty
  • 1 PL oleja
  • rasca, čierne korenie, cesnak a majorán

Nutričné hodnoty

Krupoto je teplý šalát z krúpkov a v tomto prípade z dusenej kyslej kapusty s klobáskou. Zasýti aj zohreje. Pár minút práce a môžete podávať.

Krúpoto

Postup:

  1. Krúpky uvaríme v slanej vode a zlejeme, podobne ako cestoviny.
  2. V panvici ohrejeme 1 lyžicu oleja a pridáme nakrájanú klobásku. Chvíľu orestujeme. Pridáme kyslú kapustu a podľa chuti orestujeme ešte pár minút.
  3.  Pridáme uvarené a zliate krúpky, čierne korenie, cesnak a veľa majoránu.
  4. Dobre premiešame a toto sýte, zimné slovenské jedlo podávame s pohárom piva.
30 min