Živánska na plechu s klobáskou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Živánska na plechu s klobáskou

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie
  • 4 plátky bravčového karé, pliecka alebo krkovičky
  • pár lyžíc oleja
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Sladká a štipľavá paprika
  • 2-3 cibule
  • 600 g zemiakov
  • Nožička pikantnej klobásy
  • Pár plátkov prerastanej slaniny
  • 1 zelená paprika
  • 1 väčšia paradajka
Ingrediencie
  • 4 plátky bravčového karé, pliecka alebo krkovičky
  • pár lyžíc oleja
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Sladká a štipľavá paprika
  • 2-3 cibule
  • 600 g zemiakov
  • Nožička pikantnej klobásy
  • Pár plátkov prerastanej slaniny
  • 1 zelená paprika
  • 1 väčšia paradajka

Nutričné hodnoty

Živánska na plechu je jednoduchá domáca obmena jedného z najobľúbenejších letných receptov. Rovnako dobrá, ako pod holým nebom pri ohni, s klobáskou, slaninkou, zemiakmi a čerstvou paradajkou a paprikou.

Živánska na plechu, šťavnatá a chutná

Postup:

  1. Mäso, karé alebo krkovičku, z oboch strán osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme horčicou, pretlačeným cesnakom a potrieme olejom.
  2. Na dno hlbšieho pekáča nalejeme dve lyžice oleja, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájané zemiaky.
  3. Na zemiaky potom rovnomerne rozložíme ochutené a potreté mäso.
  4. Pridáme slaninu, klobásku a na záver aj kúsky čerstvej paradajky a papriky.
  5. Zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov. Posolíme okoreníme a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne hodinu.
  6. Na záver alobal odstránime a necháme zapiecť do chrumkava. Podávame s kapustovým šalátom a dobrým chlebom.
veľkonočná zemiaková baba
30 min