Trhané pečené bravčové mäso v žemli

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Trhané pečené bravčové mäso v žemli

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

240

 min

Ingrediencie

Na trhané pečené bravčové mäso:

Na marinádu na upečené mäso:

Na cumberlandskú omáčku:

  • 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
  • 4 PL portského, alebo červeného vína
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1ČL čierneho korenia

Na podávanie:

  • 4 žemle alebo bosniaky
  • rukola
Ingrediencie

Na trhané pečené bravčové mäso:

Na marinádu na upečené mäso:

Na cumberlandskú omáčku:

  • 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
  • 4 PL portského, alebo červeného vína
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1ČL čierneho korenia

Na podávanie:

  • 4 žemle alebo bosniaky
  • rukola

Nutričné hodnoty

Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.

Trhané pečené bravčové možno poznáte zo "street food" akcií aj pod anglickým názvom "pulled pork"

Postup:

  1. Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.
  2. Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)
  3. Po upečení mäso vidličkami „natrháme“ na kúsky.
  4. Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.

Cumberlandská omáčka:

  1. V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijonskú horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.
  2. Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.
20 min