Cícerová polievka s brokolicou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Cícerová polievka s brokolicou

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

35

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Polievky nám v zime padnú veľmi vhod, či už ako doplnok celého menu, alebo pokojne ako samostatné jedlo. Naša cícerová polievka s brokolicou a mrkvou je vhodná aj ako ľahká večera. Pre hladnejších doplňte lyžicu kyslej smotany a hrianku.

Cícerová polievka s brokolicou a mrkvou

  1. Rúru si zohrejeme na 170 stupňov Celzia.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska.
  3. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju 2 minúty. Do zmesi pridajte pretlačený cesnak, rascu, koriander, korenie, vychlaďte a krátko orestujte. Pridajte cícer a mrkvu a restujte 5 minút.
  4. Podlejte vývarom a varte 15 minút. V tejto chvíli je čas pridať mangold a brokolicu nakrájanú na menšie kúsky. Dochuťte soľou, zdravou kurkumou a varte ešte ďalšie 3 až 4 minúty.
  5. Na záver vmiešajte kyslú smotanu a posypte petržlenovou vňaťou.
 

Nutričné hodnoty - jedna porcia (650 g):

  • Energia: 1419,7 kcal/339,1 kJ
  • Bielkoviny: 13,1 g
  • Tuky: 14,1 g
  • Nasýtené tuky: 2,2 g
  • Sacharidy: 31,8 g
  • Cukor: 11,1 g
  • Vláknina: 12,2 g
  • Soľ: 2,5 g
  • Vápnik: 141,7 mg/14 % odd
  • Železo: 5,2 mg/43 % odd
20 min