Bábovka s plnkou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Bábovka s plnkou

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na plnku:

Na cesto:

Na prípravu formy:

Na čokoládovú polevu:

Ingrediencie

Na plnku:

Na cesto:

Na prípravu formy:

Na čokoládovú polevu:

Nutričné hodnoty

Bábovka s čokoládovo cheesecakeovou plnkou vás zohreje a poteší v chladné zimné rána. Upečte si ju podľa nášho receptu a prevoňajte celý dom.

Bábovka s čokoládovo cheesecakeovou plnkou

Postup:

  1. Pomocou mixéra vyšľahajte smotanový syr a cukor na plnku. Do zmesi pridajte vajce, kyslú smotanu a múku a všetko spolu rozmixujte do hladka. Vmiešajte rozpustenú čokoládu.
  2. Bábovkovú formu potrite maslom a vysypte múkou (prebytočnú múku vysypte). V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske mixérom mixujte maslo s cukrom. Po 2 minútach miešania pridajte vanilkový extrakt a po jednom zamiešajte vajcia. Do zmesi pridajte pripravenú múku a mlieko a miešajte, kým sa suroviny nespoja.
  3. Polovicu cesta dajte do pripravenej formy a jemne uhlaďte stierkou. Lyžicou urobte asi 2 cm hlbokú jamku a naplňte ju smotanovo čokoládovou plnkou. Potom pridajte zvyšné cesto, povrch opäť uhlaďte stierkou a vložte do predhriatej rúry.
  4. Pečte asi 50 až 60 minút pri 170 stupňov Celzia. Koláč vyberte z rúry, nechajte ešte 15 minút vo forme, potom ho otočte, vyberte z formy a položte na mriežku, aby vychladol.
  5. Medzitým si pripravte polevu.
  6. Nakrájanú čokoládu dajte do misky. V menšom hrnci zohrejte smotanu na šľahanie. Pred zovretím ju odstavte z ohňa a nalejte na čokoládu. Nechajte 5 minút postáť, pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým nebude poleva hladká, lesklá a hustá. Polevu vylejte na úplne vychladnutú bábovku.

Náš tip:

Pred podávaním vložte bábovku na 30 minút do chladničky. Bude sa vám jednoduchšie krájať.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min