Piškótová roláda s mascarpone a jahodami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Piškótová roláda s mascarpone a jahodami

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na piškótovú roládu:

Na plnku:

  • 1 šľahačka
  • 250 g mascarpone
  • 2 PL kryštálového cukru
  • čerstvé jahody
Ingrediencie

Na piškótovú roládu:

Na plnku:

  • 1 šľahačka
  • 250 g mascarpone
  • 2 PL kryštálového cukru
  • čerstvé jahody

Nutričné hodnoty

Táto piškótová roláda sa hodí na príjemné posadenie pri káve alebo ako dezert po nedeľnom obede. Predstavte si, akú radosť urobíte svojím blízkym, veď kto by nemal rád krémové mascarpone a svieže jahody. Ani príprava vám nezaberie veľa času. Všetko sa to dá stihnúť za 30 minút. Cesto stačí nechať v trúbe 8 minút a ostatné je iba trochu miesenia.

Piškótová roláda s mascarpone a jahodami na každú príležitosť

Postup:

  1. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilku, postrúhame kôru z citróna.
  2. Miešame do nadýchanej bielej peny.
  3. Pridáme preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a zmiešame.
  4. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
  5. Pečieme na 180 stupňoch Celzia 8 až 10 minút.
  6. Na plnku vyšľaháme šľahačku, v osobitnej miske vymiešame mascarpone a cukor a nakoniec zmiešame. Pridáme jahody.
  7. Hotovú roládu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
  8. Rozrolujeme, naplníme a opäť zrolujeme. Pred podávaním posypeme roládu práškovým cukrom a dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.
20 min