Ovocný šalát ako dezert, alebo s bielym syrom ako hlavné jedlo
Postup:
-
Melón ošúpeme a melónovú dužinu, čerstvé uhorky a syr Feta nakrájame na približne rovnaké kúsky. Melón aj uhorka by mali byť dobre vychladené.
-
Melón, uhorku a syr vložíme do misky a posypeme bylinkami.
-
Z oleja, medu, citrónovej šťavy, soli a korenia si pripravíme dresing, ktorým šalát pred podávaním prelejeme. Opatrne premiešame a až do podávania udržujeme v chlade.
Na placky:
-
V miske zmiešame múku so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme vlažnú vodu, olej a jogurt. Jednoducho, rýchlo a ručne vymiesime nelepivé vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Cesto rozdelíme na niekoľko kúskov, urobíme z nich malé gule a vyvaľkáme malé placky.
-
Opekáme ich nasucho, na panvici, z každej strany do zlata. Ukladáme na seba a zakryjeme utierkou, aby zostali vláčne.