Kukuricový šalát s grilovaným syrom halloumi zožal u nás doma skutočne veľký úspech. Originálny, letný a hlavne veľmi rýchlo pripravený. A aj keď je bez mäsa, je veľmi sýty.
Kukuricový šalát z grilu inšpirovaný mexickými chuťami
Postup:
- Syr halloumi si nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
- Z papriky odstránime semienka a nakrájame na veľké kúsky.
- Zelené fazuľky očistíme a uvaríme v osolenej vode al dente, tak aby boli chrumkavé (približne 8-10 minút). Scedíme a schladíme ľadovou vodou.
- Na grile opečieme do zlata celé klasy kukurice, papriku, syr halloumi a jarnú cibuľku. Všetko vopred jemne potrieme olejom.
- Medzitým si suroviny na zálievku dáme do malého pohárika, uzatvoríme a pretrasieme – premiešame.
- Na záver si na gril dáme opiecť tortilly z každej strany, trvá to len pár sekúnd. Odložíme a potom rozkrájame na dieliky.
- Zo 4 upečených kukuričných klasov ostrým nožom orežeme zrniečka a odložíme bokom. Zvyšné dva klasy rozkrojíme na 2 časti.
- Na taniere rozdelíme kúsky syra halloumi, pridáme grilované papriky, zelenú fazuľku, kukuričné zrniečka a jarné cibuľky. Tie sú po ugrilovaní vynikajúce, sladučké a krehké.
- Všetko jemne premiešame, prelejeme zálievkou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávame so zvyšnou kukuricou, kúskami limetky a chrumkavými kúskami tortíl.