Tiramisu je nepochybne jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias. Pre tých, ktorí neobľubujú chuť a vôňu kávy a mandľového likéru, máme ako inšpiráciu výbornú, sezónnu, ľahkú a bezvaječnú verziu tohto nebeského dezertu - Jahodové Tiramisu. Namiesto kávy teda vyskúšajte kombináciu limetky a voňavých sladučkých jahôd, ktorá zachutí aj deťom. Ovocná verzia tohoto dezertu je úplne pre všetkých a s minimom námahy.
Jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias s novou chuťou
Postup:
- Deň pred prípravou Jahodového Tiramisu si pripravíme šľahačku s bielou čokoládou. Smotanu na šľahanie privedieme k slabému varu, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme úplne rozpustiť. Odstavíme a za občasného miešania necháme schladnúť na izbovú teplotu. Potom krém dáme vychladiť do chladničky, najlepšie na noc, alebo aspoň na 2-3 hodiny.
- Príprava limetkového sirupu je jednoduchá. Vo vode rozpustíme cukor, privedieme k varu a prilejeme limetkovú šťavu. Necháme chvíľu povariť a odstavíme. Necháme vychladnúť.
- Na krém najskôr vyšľaháme šľahačku s bielou čokoládou a zľahka premiešame s mascarpone.
- 2/3 jahôd vidličkou roztlačíme. Zvyšok jahôd nakrájame na plátky.
- Pripravíme si peknú sklenenú misku, v ktorej budeme Jahodové tiramisu servírovať, s objemom asi 1 a ½ litra. Na dno poukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme limetkovým sirupom.
- Navrstvíme trochu roztlačených jahôd a potom časť mascarpone krému.
- Opäť uložíme vrstvu piškót, pokvapkáme sirupom, jahody a krém. Povrch uhladíme a ozdobíme zvyšnými plátkami jahôd.
Náš tip:
- Jahodové Tiramisu dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 2-3 hodiny, najlepšie však cez noc.