Pečené bravčové karé s ružičkovým kelom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pečené bravčové karé s ružičkovým kelom

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Špeciálne príležitosti si vyžadujú špeciálne menu. Prinášame vám preto tipy na tie najchutnejšie jedlá v sviatočnej vianočnej úprave. Čo poviete napríklad na pečené bravčové karé s malými chrumkavými ružičkami kelu a gurmánskym parmezánom 🙂

Pečené bravčové karé s ružičkovým kelom a parmezánom

Postup:

  1. Mäso poriadne osoľte z oboch strán a ostrým nožom urobte zárezy do kože.

  2. Rúru si predhrejte na 220°C. Mäso položte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ho olejom a vložte do predhriatej rúry. Pečte 20 – 30 minút, kým sa na povrchu pekne nesfarbí. Znížte teplotu na 170°C a pečte ďalších 90 minút. Potom nastavte teplotu späť na 220°C a pečte ďalších 20 minút, aby sa koža prepiekla do zlatista a bola chrumkavá.

  3. Mäso vyberte z rúry a nechajte ho pred krájaním a podávaním ešte aspoň 15 minút odstáť.

  4. Očistite si ružičkový kel a vložte ho do hrnca s osolenou vriacou vodou. Varte ho 5 minút, sceďte a vložte do zapekacej misy. Pokvapkajte ho olivovým olejom, posypte čiernym korením, pridajte tymian a kôpor a všetko posypte strúhaným parmezánom. Zapekaciu misu vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte 20 minút, kým syr nebude upečený dozlatista a chrumkavý.

Náš tip:

Mäso vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred vložením do rúry, aby sa vám neskôr rovnomerne prepieklo.

30 min