Quinoa šalát s balkánskym syrom, alebo syrom Feta a bylinkami bude vaša obľúbená letná večera. Prinášame vám tiež recept na tú najlepšiu prípravu quinoa.
Recept na Quinoa šalát s Fetou
Postup:
- Quinou premyjeme najlepšie na site horúcou vodou a necháme odkvapkať, aby sme ju zbavili typickej nahorklej chute.
- Do hrnca dáme trochu olivového oleja a odkvapkanú quinou na oleji orestujeme. Potom pridáme teplú vodu v pomere 1:1 a quinou pod pokrievkou dusíme. Po cca 15 minútach odstavíme a necháme ešte pod pokrievkou aj 15 minút dôjsť.
- Tento postup používame mnohí na prípravu ryže. Takto pripravená quinoa je chutnejšia ako varená vo vode.
- Potom quinou ochutíme olivovým olejom a soľou. Kto má rád výraznejšie chute môže pridať citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a korenie.
- Pripravenú skorú jarnú zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľku pokrájame na kolieska. Quinou zmiešame s rajčinami, reďkovkami a cibuľkou a dochutíme bylinkami ako napríklad mätou, pažítkou, či tymianom. Všetko spolu premiešame.
- Pridáme namrvený Feta syr, alebo iný biely syr balkánskeho typu.