Ovocný šalát s Fetou a plackami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Ovocný šalát s Fetou a plackami

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na ovocný šalát:

Na dressing:

Na jednoduché a chutné chlebové placky:

Ingrediencie

Na ovocný šalát:

Na dressing:

Na jednoduché a chutné chlebové placky:

Nutričné hodnoty

Ovocný šalát s vychladeným melónom, chrumkavou studenou uhorkou a bielym syrom povýšite na hlavný letný chod, keď ho budete podávať s domácimi chlebovými plackami. Budete ohromení, aký jednoduchý je recept na placky.

Ovocný šalát ako dezert, alebo s bielym syrom ako hlavné jedlo

Postup:

  1. Melón ošúpeme a melónovú dužinu, čerstvé uhorky a syr Feta nakrájame na približne rovnaké kúsky. Melón aj uhorka by mali byť dobre vychladené.

  2. Melón, uhorku a syr vložíme do misky a posypeme bylinkami.

  3. Z oleja, medu, citrónovej šťavy, soli a korenia si pripravíme dresing, ktorým šalát pred podávaním prelejeme. Opatrne premiešame a až do podávania udržujeme v chlade. 

Na placky:

  1. V miske zmiešame múku so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme vlažnú vodu, olej a jogurt. Jednoducho, rýchlo a ručne vymiesime nelepivé vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Cesto rozdelíme na niekoľko kúskov, urobíme z nich malé gule a vyvaľkáme malé placky.

  2. Opekáme ich nasucho, na panvici, z každej strany do zlata. Ukladáme na seba a zakryjeme utierkou, aby zostali vláčne.

30 min