Zemiaková baba so slaninkou a bryndzou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Zemiaková baba so slaninkou a bryndzou

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na menší plech (cca 20 x 30 cm):

Ingrediencie

Na menší plech (cca 20 x 30 cm):

Nutričné hodnoty

Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou je klasika, ktorá svojou chuťou uchvacuje mnohých milovníkov zemiakov, bryndze a slaninky.

Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním vajcia, múku, majorán, soľ a čierne korenie. ½ cibule a 2 cesnaky nakrájané na jemno.
  2. Zmes poriadne premiešame.
  3. Masťou bohato vymažeme plech, posypeme ho trochou múky. Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Pečieme cca 45 min na 180 st. C.
  4. V miske vymiešame bryndzu s trochou bieleho jogurtu.
  5. V panvičke opečieme plátky anglickej slaninky do chrumkava.
  6. Zemiakovú babu podávame s bryndzou a slaninovým čipsom.
 
veľkonočná zemiaková baba
30 min