Tvarohová šarlota s čučoriedkami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Tvarohová šarlota s čučoriedkami

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na tortu s priemerom 19 cm:

  • 1 balenie cukrárskych piškót (asi 30 ks)
  • 6 plátkov želatíny
  • 2x 250 jemného krémového tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok/malín
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • Citrónová šťava
  • 1 vanilkový cukor
  • Mäta na ozdobu a mašľa na ozdobu
Ingrediencie

Na tortu s priemerom 19 cm:

  • 1 balenie cukrárskych piškót (asi 30 ks)
  • 6 plátkov želatíny
  • 2x 250 jemného krémového tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok/malín
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • Citrónová šťava
  • 1 vanilkový cukor
  • Mäta na ozdobu a mašľa na ozdobu

Nutričné hodnoty

Tvarohová šarlota s čučoriedkami je dokonalý letný dezert. Svieža, jemne kyslastá, vychladená, ovocná a navyše krásna.

Tvarohová šarlota je dezert, ktorý poteší jazýček aj vaše oči

Postup:

  1. Formu s odpínacím okrajom vystelieme fóliou.
  2. Želatínu dáme napučať do studenej vody.
  3. Z dlhých piškótov odrežeme konce, poukladáme ich po obvode do formy a tiež vyložíme dno.
  4. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme na miernom plameni /nevaríme/.
  5. Tvaroh premiešame s ovocím, zo šľahačkou a želatínou. Krém navrstvíme do pripravenej formy, opatrne, aby nám piškóty nepopadali. Uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc.
  6. Zatuhnutú tortu pred podávaním vyberieme z formy a položíme na servírovací podnos.
  7. Povrch ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne čerstvou mätou alebo jedlými kvetmi.
  8. Tradične sa šarlota ozdobuje farebnou stužkou, ktorou ju po obvode obviažeme.
20 min