Tiramisu z lahodného krému s medovníkmi je ideálne na sviatočnú sezónu. Klasický taliansky dezert očarí svojou chuťou, ale aj rýchlou prípravou. Jeho variácie si môžete pripraviť pomocou malých obmien, vďaka ktorým vás tento dezert nikdy neomrzí. Pripravte si ho napríklad s deťmi a ozdobte domčekmi z medovníkov.
Tiramisu s medovníkmi pre celú rodinu
Postup:
-
Najskôr si vymiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Pridajte vyšľahanú smotanu na šľahanie a rukou všetko spojte a premiešajte.
-
Na dno tortovej formy poukladajte vrstvu dlhých piškót namočených do kávy. Na piškóty rozotrite krém. Opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Tortovú formu vložte do chladničky minimálne na 3 hodiny.
-
Na prípravu medovníka si zohrejte med v menšom hrnci. Odstavte z ohňa, pridajte sódu bikarbónu a premiešajte.
-
Do misy nasypte múku, pridajte soľ, škoricu, ďumbier a práškový cukor a všetko dobre premiešajte. Pridajte maslo, vajce, vanilkový extrakt a pripravený med so sódou. Vymieste cesto, prikryte ho a vložte do chladničky minimálne na 1 hodinu.
-
Zo zmesi rozvaľkajte tenké cesto a vykrajujte medovníky v tvare domčeka, ktoré použijete na ozdobenie torty. Vykrojené domčeky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečieme 8 minút pri 180 °C.
-
Vaječný bielok vyšľahajte do peny, potom pridajte práškový cukor a šľahajte, kým zmes nebude hustá a pružná. Polevou naplňte cukrárske vrecko. Odstrihnite špičku nožnicami, aby ste získali veľmi malý otvor a domčeky ozdobte.
-
Keď poleva na perníku zaschne, tortu vyberte z tortovej formy a ozdobte ju medovníkovými domčekmi.
Náš tip:
-
Medovník si môžete pripraviť deň vopred. Predtým ako ho budete zdobiť domčekmi, môžete ho vložiť na hodinu do mrazničky. Ak chcete, posypte ho kakaom.