Slaný pizza koláč s kaparami a paradajkami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Slaný pizza koláč s kaparami a paradajkami

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 150 g tvrdého syra (Billa Grana Padano)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 50 g kapary
  • Paradajkový pretlak
  • Bylinky
Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 150 g tvrdého syra (Billa Grana Padano)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 50 g kapary
  • Paradajkový pretlak
  • Bylinky

Nutričné hodnoty

Slaný pizza koláč s plnkou zo sušených paradajok, syra a kapár je elegantnou verziou pizze k vínu pre hostí.

Slaný pizza koláč s plnkou miesto pizze

Postup:

  1. Do väčšej misy dáme múku a primiešame soľ.
  2. V odmerke premiešame 3 dcl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Do hladka vymiešaný kvások vlejeme do múky. Ručne vypracujeme cesto.
  3. Necháme na teplom mieste vykysnúť 45 až 60 min.
  4. Cesto jemne roztlačíme a rozvaľkáme. Pokvapkáme ho olivovým olejom, potrieme pretlakom, posypeme strúhaným syrom, nakrájanými paradajkami, kaparami a bylinkami.
  5. Zavinieme, ako veľkú palacinku.
  6. Zatočíme ho do tortovej formy ako slimáka a potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 250 stupňov C cca 15 min a potom teplotu stíšime a dopečieme ďalších 15 minút.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min