Slané pečivo s čedarom len z 3 ingrediencií

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Slané pečivo s čedarom len z 3 ingrediencií

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 120 g hladkej múky (môžeme použiť aj špaldovú prípadne miešať hladkú v pomere 1:1 s celozrnnou múkou)
  • 200 g najemno nastrúhaného syru čedar (odporúčame oranžový, kvôli výraznej chuti a zaujímavej farbe, ktorá zafarbí aj krekry na oranžovo)
  • 60 g mäkkšieho masla
  • štipka soli
  • 2 PL studenej vody
Ingrediencie

Na cesto:

  • 120 g hladkej múky (môžeme použiť aj špaldovú prípadne miešať hladkú v pomere 1:1 s celozrnnou múkou)
  • 200 g najemno nastrúhaného syru čedar (odporúčame oranžový, kvôli výraznej chuti a zaujímavej farbe, ktorá zafarbí aj krekry na oranžovo)
  • 60 g mäkkšieho masla
  • štipka soli
  • 2 PL studenej vody

Nutričné hodnoty

Po vianočných sladkostiach nastáva čas, kedy všetci dáme prednosť skôr slaným dobrotám. Práve v tomto čase možno premýšľate nad tým, čo slané pripravíte na silvestrovskú oslavu. Ak chcete byť originálni, skúste náš recept. Len z troch ingrediencií sme pripravili úžasné chrumkavé slané pečivo - krekry s čedarom. Od momentu, kedy sme zamiesili cesto, kým sme ich upiekli uplynula hodina, čiže ich budete mať rýchlejšie hotové, ako sa nazdáte. Jednoduché, čo poviete? Musíme sa priznať, že naše krekry zmizli po dopečení z taniera veľmi rýchlo, ledva sme ich stihli odfotiť. Ak teda očakávate väčšiu spoločnosť na Silvestra, rovno si zamieste dve dávky.

Slané pečivo s čedarom

Postup:

  1. Preosiatu múku, nastrúhaný čedar, soľ a maslo nakrájané na kúsky premiešame v mise. Pridáme studenú vodu a ručne vypracujeme nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi 20 minút dozrieť v chladničke.
  2. Medzitým si pripravíme dva hárky papiera na pečenie, medzi ktorými budeme cesto vaľkať a plech vystlaný papierom na pečenie, na ktorom budeme krekry piecť.
  3. Odpočinuté cesto rozvaľkáme medzi dvoma hárkami papiera na pečenie na hrúbku asi pol cm a vykrajujeme drobné tvary. Ak nemáme formičku správnej veľkosti, môžeme cesto rozkrájať radielkom na malé štvorčeky alebo tyčinky.
  4. Krekry poukladáme na plech s papierom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 15 minút.
30 min