Tradičný šašlik nemusí byť len z baranieho mäsa, ak použijeme tie správne prísady, ako napríklad čerstvý rozmarín, aj z dobrého bravčového mäsa vytvoríte skvelý šašlik. Tento recept vám nezaberie veľa času ani námahy.
Šašlik z krkovičky s farebnou paprikou
Postup:
- Šašlik, pri ktorom sa spájajú chute prepečeného mäska a chrumkavej zeleniny na kúsočku drievka. Vďaka farebným paprikám je tento recept pastvou pre oči, spojenie dijonskej horčice a čerstvého rozmarínu zasa dodá mäsku plné chute. Takže pripraviť špajdle a ideme na to.Mäso nakrájame na kúsky, aké vám vyhovujú. My sme mali približne približne 4 x 4 cm.
- Marinádu na mäso pripravíme tak, že do horčice pridáme rozmarín, prípadne 1PL medu a premiešame zmes s mäsom. Ak používame čerstvý rozmarín, lístočky otrháme od stoniek a posekáme ich ho na jemno.
- Papriku nakrájame na kúsky tiež cca 4 x 4 cm.
- Na špajdle napichujeme zeleninu a potom mäso, respektíve na striedačku farebnú papriku, mäso a cibuľu.
- Šašliky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 190 stupňov C asi 45 minút prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a pečieme ešte asi 15 minút.
- Ak chcete dosiahnuť ešte dokonalejší efekt, naložte mäsko do zmesi horčice, medu a rozmarínu a na niekoľko hodín odložte do chladničky. Taktiež pomalšie pečenie zaručí, že mäsko sa vám bude rozpadávať na jazyku.
- Chýbajú vám letné grilovačky, vôňa mäsa a lúče slnka? Nemusíte čakať, privolajte leto šašlikom z krkovičky. Šašlik totiž nemusí byť len z baranieho mäsa, ako je to v originálnom recepte. Ak použijeme správne prísady, ako napríklad čerstvý rozmarín, krkovička nadobudne nezabudnuteľné vône a chute. Nezaberie vám to veľa času ani námahy. Navyše je to recept pre dokonalú nedeľnú idylku, pretože namiesto umývania riadu len vyhodíte špajdle a môžete relaxovať.