Svieži nápad na rukolový šalát – korenistá rukola

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Svieži nápad na rukolový šalát – korenistá rukola

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Rukola je veľmi výrazná svojou chuťou, preto si veľmi rýchlo získala svoje miesto v kuchyniach gazdiniek. Dajú sa z nej pripraviť rôzne šaláty, ale môžete ňou obzvláštniť tradičné jedlá, ako napríklad zemiaková kaša, alebo rukolové pesto. Výborne sa hodí k mäsu, kde odľahčí ťažšie chute. Na začiatok vám ponúkame recept, na rukolový šalát, ktorý vám dokonale predstaví jej pravú čistú chuť.

Rukolový šalát

Postup:

  1. Vo väčšej mise premiešame rukolu s olejom.
  2. Na tanier položíme niekoľko lístkov radiccia, na ne rukolu, paradajky
  3. Osolíme okoreníme a pokropíme balsamicom a posypeme syrom.

Náš tip:

  • Pri príprave šalátu využite aj olej zo sušených paradajok. Môžete ním nahradiť obyčajný olivový olej. Je totiž skvelým dochucovadlom vďaka koreniu, ktoré je v ňom naložené a tiež získa príchuť sušených rajčín.
  • Dbajte pri výbere ingrediencií a to hlavne radiccia, aby bolo čerstvé. Ak si totiž vyberiete menej čerstvý kus, môže sa stať, že bude nahorklé a tak vám skazí pôžitok zo skvelého šalátu. Radiccio i rukola oplývajú množstvom provitamínu A a množstvom minerálov. Rukola má výnimočné detoxikačné účinky a vysoký obsah selénu oproti ostatným šalátom.
30 min