Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou

Coolinari
Coolinari

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na morčacie guľky:

  • 400 g mletých morčacích pŕs
  • 100 g ricotty
  • 30 g parmezánu
  • 6 ks sušených paradajok BILLA Premium
  • 1 strúčik cesnaku
  • Hrsť nadrobno nasekaného špenátu
  • 1 ČL rasce
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušené chilli

Na omáčku:

Ingrediencie

Na morčacie guľky:

  • 400 g mletých morčacích pŕs
  • 100 g ricotty
  • 30 g parmezánu
  • 6 ks sušených paradajok BILLA Premium
  • 1 strúčik cesnaku
  • Hrsť nadrobno nasekaného špenátu
  • 1 ČL rasce
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušené chilli

Na omáčku:

Nutričné hodnoty

Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou sú jedlo, na ktorom si pochutia deti aj dospelí, skrátka celá rodina.

Morčacie guľky so špagetami vo voňavej omáčke

Postup:

  1. Mleté morčacie mäso dobre zmiešajte s korením, špenátom, petržlenovou vňaťou, parmezánom a ricottou.

  2. Do zmesi pridajte aj nasekané sušené paradajky a nasekaný špenát. Dobre osoľte a okoreňte. Poriadne premiešajte.

  3. Mokrými rukami tvarujte menšie guľky a pečte ich na papieri na pečenie 25 minút na 220 stupňov.

  4. Na olivovom oleji orestujte nadrobno nasekanú šalotku. Zasypte cukrom a skaramelizujte. Pridajte tiež cesnak a podlejte bielym vínom.

  5. Prilejte pretlak a lúpané BILLA BIO paradajky. Doplňte o nové korenie a bobkový list, podlejte trochou vody a povarte.

  6. Do omáčky potom vložte špagety uvarené al dente a morčacie guľky. Dobre premiešajte a na záver posypte parmezánom a nasekanou bazalkou.

veľkonočná zemiaková baba
30 min