Jablkové taštičky z lístkového cesta

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Jablkové taštičky z lístkového cesta

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 1 balenie čerstvého vyvaľkaného lístkového cesta
  • 3 jabĺčka
  • 2-3 PL hnedého kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletých klinčekov
  • 2 ČL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingového prášku
  • 1 rozšľahané vajce na potieranie
  • prípadne trochu práškového cukru na posypanie
Ingrediencie
  • 1 balenie čerstvého vyvaľkaného lístkového cesta
  • 3 jabĺčka
  • 2-3 PL hnedého kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletých klinčekov
  • 2 ČL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingového prášku
  • 1 rozšľahané vajce na potieranie
  • prípadne trochu práškového cukru na posypanie

Nutričné hodnoty

Jablkové taštičky z lístkového cesta podľa nášho receptu sú lepšie ako tie obľúbené z "mekáča". Recepty z lístkového cesta sú záchranou v pravú chvíľu. Nasladko, naslano, vždy sú rýchlo hotové a výborne chutia. Skúste jablkové taštičky z lístkového cesta, ktoré môžete pribaliť deťom ako desiatu do školy.

Jablkové taštičky z lístkového cesta

Postup:

  1. Jablká ošúpeme, odstránime jaderník a nakrájame ich na malé kocky. Menšie kúsky sa potom rýchlejšie uvaria.
  2. Dáme ich na panvicu, posypeme hnedým kryštálovým cukrom, mletou škoricou a klinčekom, riadne premiešame a začneme na strednom ohni variť.
  3. Podlejeme asi 100 ml vody a varíme za občasného miešania, kým kúsky jabĺk trochu nezmäknú. Môže to trvať približne 10 minút.
  4. Kukuričný škrob alebo vanilkový prášok rozmiešame s lyžicou vody a vlejeme do vriacej jablkovej zmesi, povaríme asi minútu-dve a odstavíme z ohňa.
  5. Lístkové cesto narežeme na 12 rovnakých obdĺžnikov. Na šesť z nich nanesieme jablká – necháme však minimálne po 1 cm voľný okraj z každej strany.
  6. Do zvyšných šiestich kúskov cesta formičkami vykrojíme nejaké tvary – napríklad srdiečka.
  7. Prikryjeme zvyšnými šiestimi kúskami cesta, pritlačíme po bokoch, aby sa vytvorili kapsičky a pomocou vidličky potom všetky strany riadne popritláčame, aby nám počas pečenia nezačala vytekať jablková plnka.
  8. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupňoch Celzia asi 15 až 20 minút do zlatohneda.
  9. Necháme vychladnúť a môžeme jesť.
  10. Najlepšie chutia čerstvo napečené, vydržia vám však aj do druhého dňa.

Náš tip:

30 min