Recept na rýchle fánky

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Recept na rýchle fánky

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Ingrediencie

Na cesto:

Nutričné hodnoty

Recept na fašiangové fánky sa určite hodí aj počas roka, keď chcete pripraviť rýchlu a obľúbenú sladkosť pre deti, či celú rodinu.

Recept na fašiangové fánky

Postup:

  1. Múku preosejeme do misy a pridáme práškový cukor a štipku soli. Premiešame v miske. Potom pridáme kyslú smotanu, žĺtky, na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, citrónovú kôru a pridáme biele víno.
  2. Všetko spolu varechou zamiešame a potom ručne miesime, kým sa prísady dobre spoja a vytvoria guľu cesta.
  3. Na pomúčenej doske potom ešte ručne cesto miesime, kým je hladké a nelepí.
  4. Pracovnú dosku potom ešte raz zľahka pomúčime, vyvaľkáme na nej cesto na štvorec hrubý menej ako 1 cm a pomocou radielka ho rozdelíme na 16 častí – obdĺžnikov.
  5. Každý z nich v strede narežeme dvomi pásmi, navzájom ich poprepletáme a takto pripravené ich smažíme v rozohriatej bravčovej masti (odporúčame masť rozohriať max.na 150 stupňov).
  6. Fánky smažíme z oboch strán do zlatohneda, potom ich necháme krátko odkvapkať na papierovom kuchynskom obrúsku a ešte teplé ich obaľujeme v práškovom cukre.
  7. Konzumujeme hneď, predovšetkým vo chladnom februári počas fašiangov je to obľúbený teplý dezert.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min