Recept na horúce crumble

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Recept na horúce crumble

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

29

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

  • 600 g pevnejšieho ovocia, napr. slivky (môžu byť aj mrazené)
  • 50 g trstinového cukru
  • ½ lyžičky škorice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového pudingu alebo škrobu

Na posýpku:

Na podávanie:

  • 200 g kyslej smotany
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Práškový cukor podľa chuti
Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

  • 600 g pevnejšieho ovocia, napr. slivky (môžu byť aj mrazené)
  • 50 g trstinového cukru
  • ½ lyžičky škorice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového pudingu alebo škrobu

Na posýpku:

Na podávanie:

  • 200 g kyslej smotany
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Práškový cukor podľa chuti

Nutričné hodnoty

 Recept na ovocné pečené crumble s mrveničkou a vanilkovou smotanou. Túto zimu ho určite vyskúšajte. Je to sladká dobrota na lyžičku do mrazivých dní.

Recept na crumble - pečené chrumkavé s vanilkovou smotanou

Postup:

  1. Slivky odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny, zasypeme cukrom, škoricou, poprášime vanilkovým pudingom a polejeme citrónovou šťavou. Premiešame a rozdelíme do zapekacích misiek, tak aby boli do polovice naplnené.

  2. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z ostatných surovín vypracujeme mrveničku s hrubšou štruktúrou a nadrobíme na pripravené ovocie. Pečieme 25-30 minút, až kým nie je povrch pekne zlatý.

  3. Podávame teplé, s vanilkovou smotanou.

 

Náš tip:

  • Ak nemáte malé zapekacie misky, rozprestrite ovocie do jednej väčšej zapekacej nádoby.
30 min