Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na 6 ks: 

  • 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • Pár lyžíc hnedého cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 100 g pekanových orechov + na posypanie
  • 1 vajce na potretie

Na glazúru:

  • 1 PL horúcej vody a 1 PL marhuľového džemu
Ingrediencie

Na 6 ks: 

  • 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • Pár lyžíc hnedého cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 100 g pekanových orechov + na posypanie
  • 1 vajce na potretie

Na glazúru:

  • 1 PL horúcej vody a 1 PL marhuľového džemu

Nutričné hodnoty

Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechmi a javorovým sirupom máme všetci radi. Viete, že je úplne jednoduché si ich pripraviť, teda "zapliesť" aj doma? Vo videu je návod ako docieliť známy tvar.

Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechmi a javorovým sirupom

Postup:

  1. Lístkové cesto rozkrájame na 6 rovnakých štvorcov.

  2. Z masla, cukru, javorového sirupu a škrobu vymiešame náplň. Tú rozdelíme na každý štvorec.

  3. Posypeme sekanými orechmi, okraje necháme voľné a nakrojíme ich nožom.

  4. Okraje striedavo prekladáme cez náplň až dostaneme pletenec.

  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými orechmi.

  6. Pečieme pri 220 °C asi 15 minút dozlata. Trocha náplne môže počas pečenia vytiecť na papier na pečenie.

  7. Po upečení potrieme glazúrou z marhuľového džemu a trocha vody.

30 min