Pečený losos v rúre pripravený v papieri aj s prílohou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pečený losos v rúre pripravený v papieri aj s prílohou

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Nutričné hodnoty

Skúšali ste už piecť rybu zabalenú v papieri na pečenie?  Je to vynikajúci spôsob prípravy rýb. Na rozdiel od hliníkovej fólie, sa ryba viac varí v pare než pečie, a preto zostane šťavnatá a chutná. Okrem toho je papier šetrnejší k príprave rýb v porovnaní s alobalom, v ktorom sa môže ľahšie pripáliť. K rybe môžete pridať čerstvú alebo mrazenú zeleninu podľa vašej chuti, citrón, hodí sa aj bazalkové pesto a rôzne ochutené oleje.  Určite nevynechajte bylinky, ktoré rybu pekne ochutia a dodajú vôňu. K rybám sa výborne hodí petržlenová vňať, kôpor, tymian či oregano. Losos v rúre je hotový za chvíľku a chutí výborne.

Pečený losos v rúre v papieri so zeleninou a bylinkovým maslom

Postup:

  1. Zemiaky si najskôr uvaríme v šupke a necháme ich mierne vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na pol centimetrové plátky.
  2. Pripravíme si bylinkové maslo na ochutenie lososa. Maslo rozpustíme a premiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Na jednu polovicu  papiera na pečenie položíme hrsť zelených fazuliek, na ne poukladáme plátky zemiakov.  Na zemiaky položíme filet lososa. Osolíme a okoreníme. Lososa aj zemiaky prelejeme bylinkovým maslom.
  4. Cez rybu preložíme druhú časť  papiera  a zabalíme. Opatrne preložíme na plech na pečenie.
  5. Takto pripravené balíčky pečieme v rúre 30 minút na 180 °C. Pri pečení sa pekne nafúknu, preto ich treba uzatvoriť dôkladne, aby sa počas pečenia neotvorili a neodchádzala para a nevytekala šťava.
  6. Po upečení  balíčky  opatrne preložíme na tanier, na ktorom budeme podávať. Opatrne otvoríme (najlepšie nožnicami), dávame pozor na horúcu paru.
  7. Takto pripravený losos v rúre najlepšie chutí s chrumkavou bagetou a kúskom citróna, prípadne s ľahkým šalátom alebo dipom.
veľkonočná zemiaková baba
30 min