Parmezánové košíčky s avokádovým krémom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Parmezánové košíčky s avokádovým krémom

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 200 g parmezán
  • 600 g avokáda
  • 250 g krémového syra
  • Postrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 ČL horčice
  • ¼ ČL soli
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Štipka mletého čili
  • 1 PL posekanej pažítky
  • 1 PL posekaných pistácií
Ingrediencie
  • 200 g parmezán
  • 600 g avokáda
  • 250 g krémového syra
  • Postrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 ČL horčice
  • ¼ ČL soli
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Štipka mletého čili
  • 1 PL posekanej pažítky
  • 1 PL posekaných pistácií

Nutričné hodnoty

Varte a oslavujte! Slávnostné menu si môžete pripraviť aj z bežných ingrediencií. Výsledkom je pôsobivý zrakový i chuťový pôžitok. Parmezánové košíčky sú toho dôkazom 🙂

Chrumkavé parmezánové košíčky s avokádovým krémom

Postup:

  1. Parmezán nastrúhajte najemno. Poukladajte ho do menších kôpok na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Plech vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°c asi 15 minút, t.j. kým sa syr neroztopí. Vyberte ho z rúry a vareškou ešte za horúca poukladajte syr na vyklopené poháre a formujte z neho košíčky. Ako syr chladne, košíky tvrdnú.
  3. Pripravte si krém. Očistite avokádo a vložte ho do mixéra. Pridajte smotanový syr, nastrúhanú citrónovú kôru, horčicu, soľ, korenie a čili. Všetko dobre rozmixujte do krémova a krémom naplňte parmezánové košíčky. Posypte pažítkou a pistáciami.
 

Náš tip:

Na tvarovanie košíčkov môžete použiť aj prevrátenú formu na muffiny.  
30 min