Varte a oslavujte! Slávnostné menu si môžete pripraviť aj z bežných ingrediencií. Výsledkom je pôsobivý zrakový i chuťový pôžitok. Parmezánové košíčky sú toho dôkazom 🙂
Chrumkavé parmezánové košíčky s avokádovým krémom
Postup:
- Parmezán nastrúhajte najemno. Poukladajte ho do menších kôpok na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Plech vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°c asi 15 minút, t.j. kým sa syr neroztopí. Vyberte ho z rúry a vareškou ešte za horúca poukladajte syr na vyklopené poháre a formujte z neho košíčky. Ako syr chladne, košíky tvrdnú.
- Pripravte si krém. Očistite avokádo a vložte ho do mixéra. Pridajte smotanový syr, nastrúhanú citrónovú kôru, horčicu, soľ, korenie a čili. Všetko dobre rozmixujte do krémova a krémom naplňte parmezánové košíčky. Posypte pažítkou a pistáciami.