Aj doma si môžete pripraviť rôzne jedlá typické pre africký kontinent, pretože základné ingrediencie sú dostupné aj tu. Pestrosť chutí a tradičných kuchýň je obrovská a stojí za preskúmanie, napr. marocký bulgur s cícerom a sušeným ovocím.
Marocký bulgur s cícerom a sušeným ovocím
Postup:
- Na strednom ohni zohrejte na veľkej panvici 2 PL olivového oleja. Pridajte cibuľu a ½ lyžičky soli a smažte 4-5 minút.
- Primiešajte cesnak a po 30 sekundách pridajte bulgur, cícer a zeleninový vývar.
- Nechajte dusiť asi 15 minút, kým bulgur nezmäkne.
- Odstavte z ohňa a pridajte mandle, sušené marhule, datle a nakrájanú štipľavú papriku. Prikryte a nechajte dusiť ďalších 10 minút.
- Na záver pridajte špenát, citrónovú šťavu, soľ, korenie, koriander a poslednú lyžicu olivového oleja.
- Zľahka premiešajte vidličkou, aby sa všetky prísady dobre zmiešali.
Nutričné hodnoty - jedna porcia (280 g):
- Energia: 479,3 kcal / 2006,6kj
- Bielkoviny: 14 g
- Tuky: 18,4 g
- Nasýtené tuky: 2,2 g
- Sacharidy: 58,5 g
- Cukor: 18 g
- Vláknina: 13,3 g
- Soľ: 2,3 g
- Vápnik: 105,9 mg/11 % odd
- Železo: 3,9 mg/33 % odd