Mangovo mrkvová polievka s prosciuttom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Mangovo mrkvová polievka s prosciuttom

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Varte a oslavujte! Slávnostnú polievku, jednohubky a malé jedlá si môžete pripraviť aj z tých najbežnejších ingrediencií, ak ich správne ochutíte. Hlavnou hviezdou tohto receptu je mrkva a mango, ktoré v kombinácii s prosciuttom vytvoria gurmánsky zázrak napríklad na silvestrovskú párty.

Mangovo mrkvová polievka s talianskou šunkou

Postup:

  1. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska. Mango očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

  2. Kokosový olej rozohrejte, pridajte cibuľu a restujte 2 minúty. Pridajte mrkvu, podlejte vývarom a varte 20 minút, kým nezmäkne. Pridajte kokosové mlieko, dochuťte soľou a korením, pridajte čili a mango a tyčovým mixérom rozmixujte do hladka.

  3. Polievku posypte petržlenovou vňaťou, prípadne pridajte ešte trochu mletého čili. Podávajte s prosciuttom obaleným okolo vetvičky rozmarínu.

Náš tip:

Túto polievku môžete podávať aj studenú.

20 min