Langošníky – to sú langoše z rúry a bez kysnutia

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Langošníky – to sú langoše z rúry a bez kysnutia

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 2 plechy:

Na obloženie:

Ingrediencie

Na 2 plechy:

Na obloženie:

Nutričné hodnoty

Leto bez langošov s cesnakom, kečupom a syrom  si mnohí nevieme ani predstaviť. Kúpaliskovú retro klasiku zbožňujú asi všetci. Kedykoľvek dostanete chuť na langoše, ale nechce sa vám v horúčavách vysmážať, vyskúšajte tieto vynikajúce „langošníky“. Sú to chlebové posúchy pečené v rúre, ale chuťou sú na nerozoznanie od langošov. Na recepte je skvelé aj to, že cesto nemusí vôbec kysnúť. Ak neveríte, stačí vyskúšať. Môžete ich pripraviť jednoducho, len s cesnakom a olejom, alebo so smotanovo - slaninkovou oblohou. V oboch prípadoch si určite pochutnáte.

Langoše pečené v rúre

Postup:

  1. Zo všetkých surovín na cesto vymiesime hladké  cesto:  droždie rozmiešame vo vlažnej vode a necháme rozpustiť. Medzitým si  múku premiesime so soľou, pridáme droždie s vodou a najemno nastrúhané zemiaky.
  2. Rúru si zohrejeme na 190  °C. Dva plechy na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a ten tiež pomastíme.
  3. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a roztiahneme na celú plochu plechu. Ak sa cesto lepí na prsty, namočte si ich do oleja, pôjde to jednoduchšie.
  4. Jeden posúch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ten po upečení potrieme cesnakovým olejom, prípadne ho môžeme podávať s kečupom a nastrúhaným syrom.
  5. Druhý potrieme kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali s 2 vajíčkami a ochutili soľou a mletým čiernym korením. Obložíme kúskami slaniny a cibuľou.
  6. Langošníky pečieme približne 30 -40 minút dozlata.
  7. Podávame teplé, samostatne, alebo ako prílohu k polievke.
veľkonočná zemiaková baba
30 min