Kuracie rezne obaľované v parmezáne a orechoch

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Kuracie rezne obaľované v parmezáne a orechoch

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

31

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na kuracie rezne:

  • 2 kuracie prsia
  • Hrsť strúhaného parmezánu
  • Hrsť mletých orechov
  • 2 vajcia
  • Soľ, kurkuma

Na dresing:

Na zeleninovú oblohu:

  • Mrkva
  • Ľadový šalát
  • Soľ, olej a citrón
Ingrediencie

Na kuracie rezne:

  • 2 kuracie prsia
  • Hrsť strúhaného parmezánu
  • Hrsť mletých orechov
  • 2 vajcia
  • Soľ, kurkuma

Na dresing:

Na zeleninovú oblohu:

  • Mrkva
  • Ľadový šalát
  • Soľ, olej a citrón

Nutričné hodnoty

Kuracie mini rezne obaľované v orechoch a parmezáne presne do ruky k chrumkavej bagete, alebo len tak so šalátom.

Kuracie rezne obaľované v orechoch a parmezáne

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky, ktoré jemne naklepeme tĺčikom na mäso, alebo opakom noža. V jednej miske vyšľaháme vajíčka. V druhej miske premiešame mleté orechy a strúhaný parmezán so soľou. Pre peknú farbu môžeme pridať kurkumu.

  2. Rezne obaľujeme najskôr vo vajci a potom v orechovo syrovej „strúhanke“.

  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca 15 min. Pridáme nakrájanú bagetu a dáme pod gril na ďalších 5 minút.

  4. Pretlak zohrejeme v menšom hrnci, primiešame smotanu, soľ, korenia a cesnak. Dresing potom vychladíme.

  5. Rezne podávame s dresingom a rýchlym šalátom „coleslaw“ z mrkvy, šalátu a /a alebo bielej kapusty a s mesiačikom citróna.

30 min