hrnčekové koláče s marhuľami a tvarohom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

hrnčekové koláče s marhuľami a tvarohom

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 1.5 hrnčeka hladkej špaldovej múky , použili sme hrnček s objemom 250 ml
  • 1 kopcovitá PL horkého kakaového prášku
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 3/5 masla (alebo rastlinného tuku)

Na plnku:

  • 2 krabičky jemného nehrudkového tvarohu (spolu 500 g)
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor (alebo semiačka z polovice vanilkového lusku)
  • kôra z chemicky neošetreného citróna (stačí z polovice)
  • 2 celé vajcia
  • 1 PL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu v prášku
  • 6 marhúľ
Ingrediencie

Na cesto:

  • 1.5 hrnčeka hladkej špaldovej múky , použili sme hrnček s objemom 250 ml
  • 1 kopcovitá PL horkého kakaového prášku
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 3/5 masla (alebo rastlinného tuku)

Na plnku:

  • 2 krabičky jemného nehrudkového tvarohu (spolu 500 g)
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor (alebo semiačka z polovice vanilkového lusku)
  • kôra z chemicky neošetreného citróna (stačí z polovice)
  • 2 celé vajcia
  • 1 PL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu v prášku
  • 6 marhúľ

Nutričné hodnoty

Jednoduchý recept, do ktorého sa zamilujete. V čase, keď dozrievajú marhule a vy už nemáte chuť na kysnuté koláče alebo bublaniny, vyskúšajte pre zmenu marhuľové koláčiky s tvarohovou plnkou. Hrnčekové koláče si pripravíte bez použitia váh alebo mixéra a koláčiky budú hotové rýchlejšie, než by ste čakali. Ako mierku použijeme lyžice a hrnčeky, ako nástroj na miešanie metličku. A to je všetko. Z minima vyčarujeme maximum. Krásne marhuľové koláčiky, akurát do ruky. Len či ich bude dosť.

Hrnčekové koláče v muffinovej verzii

Postup:

  1. V miske dobre premiešame suché prísady: hladkú múku, horké kakao a práškový cukor.
  2. Maslo si roztopíme v mikrovlnke alebo na sporáku a necháme ho trochu vychladnúť.
  3. Na suchú zmes nalejeme roztopené maslo a lyžicou ju premiešame, kým sa prísady nezačnú spájať do mrveničky.
  4. Formu na muffiny vytrieme olejom a pomocou lyžice do každého otvoru nasypeme rovnomerné množstvo mrveničky. Prstami alebo lyžicou cesto utlačíme na dno foriem.
  5. V druhej mise metličkou vymiešame tvaroh, cukor, vanilku, vajcia, citrónovú kôru a škrob do hladkej zmesi. Malou naberačkou alebo lyžicou rozdelíme plnku rovnomerne do všetkých otvorov. Na vrch tvarohovej plnky naukladáme polovičky marhúľ.
  6. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20-25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a môžeme maškrtiť.
30 min