Domáca horčica na 3 spôsoby

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Domáca horčica na 3 spôsoby

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na základný recept:

  • 200g horčičných semienok
  • 220ml bieleho octu Balsamico, príp. jablčného octu
  • 100ml vody
  • 80g cukru, alebo 50g medu
  • 1PL slnečnicového oleja
  • 3ČL soli
  • korenie

Na ochutenie:

  • 100g ananásu
  • 30g čili pasty
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 2 PL strúhaného chrenu
Ingrediencie

Na základný recept:

  • 200g horčičných semienok
  • 220ml bieleho octu Balsamico, príp. jablčného octu
  • 100ml vody
  • 80g cukru, alebo 50g medu
  • 1PL slnečnicového oleja
  • 3ČL soli
  • korenie

Na ochutenie:

  • 100g ananásu
  • 30g čili pasty
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 2 PL strúhaného chrenu

Nutričné hodnoty

Domáca horčica ku klobáske alebo k doma podávaným hot dogom je super recept, ak chcete podávať tradičnejšie menu, ale nemáte čas vypekať mäso. S týmto receptom dobrú klobásku či kvalitné párky povýšite na originálne a rázovité menu.

Domáca horčica povýši klobásku či párky na originálne menu

Postup:

  1. Semienka horčice rozmixujeme v mlynčeku na kávu alebo rozomelieme v mažiari.

  2. Prilejeme ocot a vodu a premiešame. Pridáme med, soľ a korenie a opäť premiešame. Necháme odstáť 3-4 hodiny, alebo až cez noc. Potom prilejeme olej, premiešame a zahrejeme na panvici. Následne necháme vychladnúť.

  3. Potom si zmes rozdelíme na 3 časti a postupne do prvej pridáme čili pastu, do druhej rozmixovaný ananás a do tretej nastrúhaný chren s kurkumou.

  4. Doporučujeme podávať spolu so sterilizovanými uhorkami, cibuľkou, či čalamádou ku dobrej klobáske, párkom, alebo k šunke.
20 min