Čokoládový koláč z krehkého cesta máte hotový za chvíľu. Každý čokoholik by mal tento koláč vyskúšať a je zaručené, že si ho aj obľúbi. Tento krehký čokoládový koláč obsahuje veľa čokolády a navyše jeho príprava je aj jednoduchá. Tento sladký čokoládový koláč ideálne doplní kyslasté ovocie, napríklad maliny alebo jahody.
Recept na čokoládový koláč z krehkého cesta
Postup:
- Z múky, nakrájaného masla a vody vytvoríme ručne cesto. Cesto dáme na cca 30 min do chladničky.
-
Cesto potom rozvaľkáme a prenesieme do okrúhlej formy.
-
Popicháme ho vidličkou a pečieme cca 15 min na 180 stupňov Celzia.
-
Smotanu na šľahanie zahrejeme, a keď začne vrieť hneď odstavíme a pridáme do nej 3 nalámané horké čokolády. Rýchlo miešame, kým nevytvoríme hladkú čokoládovú zmes tzv. ganáche.
-
Do upečenej formy vylejeme čokoládovú zmes.
-
Vrch koláča posypeme kakaom a dáme stuhnúť na cca 1 hodinu do chladničky.
-
Šľahačku vyšľaháme a pridáme do nej nadrobno nakrájanú mliečnu čokoládu.
-
Koláč podávame so šľahačkou ozdobený hoblinami čokolády