Čokoládové musli tyčinky, ktoré vyrobíte ľahko doma potešia najmä deti. Zapojte ich, aby si vyrobili občerstvenie plné energie na túru, či vychádzku.
Čokoládové musli tyčinky ako zdravé mlsanie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
- V menšom hrnci zmiešame med, maslo, soľ, vanilku a na miernom ohni necháme všetko pekne teplom spojiť. Zmes nevaríme.
- Vo väčšej mise rozdrvíme kukuričné lupienky a pridáme zvyšok suchých surovín (ovsené vločky, kokos, slnečnicové semienka a čokoládové kúsky) a premiešame.
- K suchej zmesi pridáme rozpustenú zmes a miešame aspoň dve minúty. Suroviny sa musia dobre premiešať.
- Do formy na müsli tyčinky zmes rovnomerne rozdelíme a prípadne zatlačíme.
- Ak nemáme formu, môžeme na papier na pečenie zmes vytvarovať do vyššieho plátu a po upečení a vychladnutí ho ostrým nožom nakrájame.
- Tyčinky vo forme, alebo na plechu dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 - 25 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť, až potom ich z formy opatrne vyberieme.
- Nad vodným kúpeľom rozpustíme trochu čokolády, ktorou, za pomoci lyžice, vychladnuté tyčinky, pokvapkáme. Keď čokoláda zaschne, môžeme ich zabaliť na túru, či vychádzku.