Bezlepková maková torta s figami a medom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Bezlepková maková torta s figami a medom

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

Na naplnenie a ozdobenie torty:

Ingrediencie

Na tortovú formu s priemerom 24 cm:

Na naplnenie a ozdobenie torty:

Nutričné hodnoty

Bezlepková maková torta so sladkými figami a medom si vás získa, aj keď nie ste "bezlepkáči"

Postup:

  1. Mletý mak premiešame s bezfosfátovým, alebo lebo obyčajným práškom do pečiva.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak s práškom do pečiva. Makové cesto ešte zľahka premiešame.

  3. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C cca 40 až 45 minút.

  4. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a tortu  prerežeme opatrne na 2 časti, lebo cesto je krehké.

  5. Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone v jednej nádobe.

  6. Tortu naplníme krémom, osladíme medom a pridáme ovocie.

  7. Tortu natrieme krémom a ozdobíme figami, malinami a medom podľa fantázie a chuti.

20 min