Varte a oslavujte! Slávnostnú polievku, jednohubky a malé jedlá si môžete pripraviť aj z tých najbežnejších ingrediencií, ak ich správne ochutíte. Hlavnou hviezdou tohto receptu je mrkva a mango, ktoré v kombinácii s prosciuttom vytvoria gurmánsky zázrak napríklad na silvestrovskú párty.
Mangovo mrkvová polievka s talianskou šunkou
Postup:
-
Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska. Mango očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
-
Kokosový olej rozohrejte, pridajte cibuľu a restujte 2 minúty. Pridajte mrkvu, podlejte vývarom a varte 20 minút, kým nezmäkne. Pridajte kokosové mlieko, dochuťte soľou a korením, pridajte čili a mango a tyčovým mixérom rozmixujte do hladka.
-
Polievku posypte petržlenovou vňaťou, prípadne pridajte ešte trochu mletého čili. Podávajte s prosciuttom obaleným okolo vetvičky rozmarínu.
Náš tip:
Túto polievku môžete podávať aj studenú.