Zeleninové fašírky na plechu, pečené aj s prílohou
Postup:
-
Mrkvy ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
-
Do misky k nastrúhanej mrkve pridáme do mäkka uvarenú hnedú, alebo červenú šošovicu a premiešame. My sme pridali šošovicu pripravenú parou, z plechovky.
-
Pridáme vajce a dôkladne premiešame. Pridáme soľ, rascu a majorán a znovu premiešame. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká pridáme viac múky, alebo strúhanky. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pristrúhať mrkvu, alebo pridať ešte jedno vajíčko.
-
Ručne potom tvarujeme menšie guľky – fašírky, ktoré potom obaľujeme v strúhanke. Guľky jemne roztlačíme a poukladáme na plech.
-
Fašírky budeme piecť na plechu pokvapkané olejom.
-
Prílohu si pripravíme tiež v plechu, súčasne s fašírkami, aby sme si to zjednodušili. Očistíme bataty, alebo zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Rozložíme ich na plech na papier na pečenie. Pridáme cherry paradajky a všetko pokvapkáme olivovým olejom. Dáme predpiecť do vyhriatej rúry.
-
Po 15 minútach pridáme fašírky a pečieme spolu ďalších 20 až 30 minút. Fašírky môžeme najskôr v rýchlosti z každej strany opiecť na panvici na oleji.
- K tomuto jedlu skvelo chutí dip pripravený z jogurtu, lyžice olivového oleja a štipky soli. Kto má rás výraznejšie chute, skvelý tip je, pridať do dresingu trochu pretlačeného cesnaku.
- Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám pri príprave tiež pomôžu deti, ako to bolo aj pri príprave nášho videa.