Ryžové rezance s chrumkavým tofu a zeleninou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Ryžové rezance s chrumkavým tofu a zeleninou

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Pre 2 až 3 osoby:

  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 balenie Tofu
  • 2 mrkvy a / alebo 1 cuketa
  • ½ balenia nesolených arašidov
  • 4 PL sójová omáčky
Ingrediencie

Pre 2 až 3 osoby:

  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 balenie Tofu
  • 2 mrkvy a / alebo 1 cuketa
  • ½ balenia nesolených arašidov
  • 4 PL sójová omáčky

Nutričné hodnoty

Ázijské ryžové rezance s opečeným tofu, arašidovými orieškami a chrumkavou čerstvou zeleninou sú rýchla variácia populárnych thajských Pad Thai rezancov.

Ryžové rezance s tofu do chrumkava opečeným a orieškami

  1. Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Trvá to veľmi krátko, obvykle ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.
  2. Tofu nakrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a Tofu sprudka opečieme. Miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.
  3. Na záver praženia pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť - skaramelizovať do chrumkava.
  4. Očistenú mrkvu a umytú cuketu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou škrabkou.
  5. Arašidy nasekáme nožom na menšie, alebo ich potlčieme cez utierku tĺčikom na mäso.
  6. Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme sójovou omáčkou.
20 min