Bravčová panenka glazovaná medom je ten najlepší kúsok bravčového. Skvelá a jemná chuť s minimom tuku a navyše jej príprava je extrémne rýchla. Glazovaná medom a so zázvorom dobre poslúži ako rýchly zimný obed alebo večera, navyše v tejto našej úprave je doplnená aj o chutnú prílohu zo šampiňónov.
Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom
Postup:
- Na masle si orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme a pridáme tymián.
- Keď pustia vodu zalejeme ich sójovou omáčkou a citrónovou šťavou a počkáme, kým sa nám šťava nezredukuje.
- Odstavíme a prilejeme teriyaki omáčku a petržlenovú vňať.
- Očistenú panenku osolíme a okoreníme a obalíme v nasekanom rozmaríne. Opekáme ju na trochu oleje na každej strane asi 2 minúty.
- Panenku si preložíme na tanier a necháme aspoň 5 minút odpočinúť. Panenku podávame so šampiňónmi, ako prílohu sme tentokrát zvolili aj opekaný zemiak “na hrebienok”.