Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

Coolinari
Coolinari

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • Bravčová panenka – asi 500 g kúsok
  • 250 g šampiňónov
  • asi palec veľký zázvor
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice teriyaki omáčky
  • šťava z polovice citróna
  • tymián a rozmarín (podľa chuti)
  • lyžica medu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • Bravčová panenka – asi 500 g kúsok
  • 250 g šampiňónov
  • asi palec veľký zázvor
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice teriyaki omáčky
  • šťava z polovice citróna
  • tymián a rozmarín (podľa chuti)
  • lyžica medu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Nutričné hodnoty

Bravčová panenka glazovaná medom je ten najlepší kúsok bravčového. Skvelá a jemná chuť s minimom tuku a navyše jej príprava je extrémne rýchla. Glazovaná medom a so zázvorom dobre poslúži ako rýchly zimný obed alebo večera, navyše v tejto našej úprave je doplnená aj o chutnú prílohu zo šampiňónov.

Bravčová panenka glazovaná medom so zázvorom

Postup:

  1. Na masle si orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme a pridáme tymián.
  2. Keď pustia vodu zalejeme ich sójovou omáčkou a citrónovou šťavou a počkáme, kým sa nám šťava nezredukuje.
  3. Odstavíme a prilejeme teriyaki omáčku a petržlenovú vňať.
  4. Očistenú panenku osolíme a okoreníme a obalíme v nasekanom rozmaríne. Opekáme ju na trochu oleje na každej strane asi 2 minúty.
  5. Panenku si preložíme na tanier a necháme aspoň 5 minút odpočinúť. Panenku podávame so šampiňónmi, ako prílohu sme tentokrát zvolili aj opekaný zemiak “na hrebienok”.
 
30 min