Jablkové ruže z lístkového cesta sú krásne a chutné zároveň. Jednoduchý dezert z niekoľkých surovín, ktorý ulahodí mlsnému jazýčku aj očiam. V jednoduchosti je totiž krása.
Jablkové ruže z lístkového cesta, krásne a chutné zároveň
Postup:
-
Cesto rozvinieme a rozrežeme po šírke na 9 plátkov o šírke cca 5 až 6 cm.
-
Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenučké plátky.
-
Vajce rozšľaháme v malej miske.
-
Na každý plát lístkového cesta natrieme marhuľový lekvár a pridáme škoricový cukor a tvaroh ochutený citrónovou šťavou a kôrou. Na hornú polovicu plátu cesta poukladáme plátky jabĺk.
-
Každý plát preložíme a zrolujeme.
-
Jablkové ruže, ale len cesto, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 190 stupňov Celzia na 20 minút prikryté alobalom, aby sa jablčné plátky nespálili..
- Potom na 10 minút odkryjeme a pečieme do zlatista.