Vianočný stromček z lístkového cesta a nutelly

 | 

Čas prípravy: 

20 min

Čas varenia: 

55 min

Vianočný stromček z lístkového cesta a nutelly

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 1 stromček:

  • 2 plátky lístkového cesta Billa – pred pečením rozvinieme a dáme zamraziť
  • 2-3 lyžice Nutelly
  • 2 lyžice nasekaných lieskových orieškov
  • 1 žĺtok zmiešaný s lyžicou vody

(Dôležité je, aby boli pláty lístkového cesta predmrazené, v opačnom prípade sa bude stromček ťažšie tvarovať.)

Ingrediencie

Na 1 stromček:

  • 2 plátky lístkového cesta Billa – pred pečením rozvinieme a dáme zamraziť
  • 2-3 lyžice Nutelly
  • 2 lyžice nasekaných lieskových orieškov
  • 1 žĺtok zmiešaný s lyžicou vody

(Dôležité je, aby boli pláty lístkového cesta predmrazené, v opačnom prípade sa bude stromček ťažšie tvarovať.)

Nutričné hodnoty

Vianočný stromček z lístkového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Veľmi dobre sa hodí, ak chcete na Vianoce piecť spoločne s vašimi deťmi alebo vnučkami a vnukmi.

Vianočný stromček z lístkového cesta

Postup:

  1. Plátky lístkového cesta rozvinieme aj s papierom na pečenie a položíme na vodorovnú podložku alebo plech a dáme zmraziť do mrazničky.
  2. Takmer úplne zmrazené pláty lístkového cesta položíme na seba a z lístkového cesta vykrojíme z nich tvar vianočného stromčeka. Položíme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.
  3. Spodnú časť rovnomerne potrieme Nutellou a posypeme orieškami. Prikryjeme druhým plátom a jemne pritlačíme.
  4. Ostrým nožom rozkrájame jednotlivé „konáriky“  na hrúbku 2 cm, pričom stred ponecháme vcelku. Každú nakrojenú časť zatočíme a konce pritlačíme.
  5. Zo zvyšného cesta vykrojíme 2 hviezdičky a ozdobíme nimi hotový stromček.
  6. Celý stromček potrieme žĺtkom a pečieme pri  200 °C 25-30 dozlata.
  7. Po upečení necháme chvíľu schladnúť a poprášime štipkou práškového cukru.

Náš tip:

  • Ak pečiete s deťmi, dôležitá je príprava - Okrem záster, ktoré ochránia oblečenie vašich detí od nepekných fľakov, by ste si mali najskôr premyslieť, do akého receptu sa pustíte a ako si prerozdelíte úlohy. Deti zvládnu ľavou zadnou pomáhať s miešaním, vaľkaním, vykrajovaním alebo záverečným zdobením. Dajte však pozor na to, aby prostredie kuchyne bolo pre deti bezpečné. Nenechávajte v ich dosahu ostré nože, strúhadlá alebo horúce hrnce či plechy, ktoré by ich mohli zraniť. Ukážte dieťaťu, že potrebujete jeho pomoc
30 min