Domáca pizza je zaručenou klasikou, ktorú ocenia všetci členovia rodiny. Na príprave nie je nič zložité. Stačí sa naučiť pripraviť jednoduché cesto a potom už len obmieňať ingrediencie podľa chuti. Fantázii sa medze nekladú 🙂
Domáca pizza - nie je nič jednoduchšie
Postup:
- V odmerke premiešame 3 dcl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Do väčšej misy dáme múku premiešanú so soľou. Do hladka vymiešaný kvások vlejeme do múky. Ručne vypracujeme cesto. Ak je príliš vlhké, pridávame múku. Hotové cesto poprášime múkou.
- Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť 30 až 45 min.
- Do paradajkovej omáčky pridáme olivový olej a oregano. Nakrájame paradajky a slaninku.
- Z cesta vytvoríme 4 guľky. Ručne, nie vaľkaním, vytvoríme 4 pizze.
- Položíme ich na plech na papier na pečenie. Potrieme paradajkovým základom. Ozdobíme syrom, slaninkou, paradajkami.
- Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 250 C cca 10 - 15 min. Pizza by sa mala piecť na vysokej teplote, ale krátko.