Jednoduchý recept, do ktorého sa zamilujete. V čase, keď dozrievajú marhule a vy už nemáte chuť na kysnuté koláče alebo bublaniny, vyskúšajte pre zmenu marhuľové koláčiky s tvarohovou plnkou. Hrnčekové koláče si pripravíte bez použitia váh alebo mixéra a koláčiky budú hotové rýchlejšie, než by ste čakali. Ako mierku použijeme lyžice a hrnčeky, ako nástroj na miešanie metličku. A to je všetko. Z minima vyčarujeme maximum. Krásne marhuľové koláčiky, akurát do ruky. Len či ich bude dosť.
Hrnčekové koláče v muffinovej verzii
Postup:
- V miske dobre premiešame suché prísady: hladkú múku, horké kakao a práškový cukor.
- Maslo si roztopíme v mikrovlnke alebo na sporáku a necháme ho trochu vychladnúť.
- Na suchú zmes nalejeme roztopené maslo a lyžicou ju premiešame, kým sa prísady nezačnú spájať do mrveničky.
- Formu na muffiny vytrieme olejom a pomocou lyžice do každého otvoru nasypeme rovnomerné množstvo mrveničky. Prstami alebo lyžicou cesto utlačíme na dno foriem.
- V druhej mise metličkou vymiešame tvaroh, cukor, vanilku, vajcia, citrónovú kôru a škrob do hladkej zmesi. Malou naberačkou alebo lyžicou rozdelíme plnku rovnomerne do všetkých otvorov. Na vrch tvarohovej plnky naukladáme polovičky marhúľ.
- Pečieme v rozohriatej rúre asi 20-25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a môžeme maškrtiť.