Najjednoduchší recept na krémeš z lístkového cesta

 | 

Čas prípravy: 

20 min

Čas varenia: 

55 min

Najjednoduchší recept na krémeš z lístkového cesta

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Lepší než z cukrárne – tak popísali náš krémeš tí, ktorí ho ochutnali. Aj keď sa vám to možno na prvý pohľad nezdá, príprava tohto krémešu je veľmi jednoduchá a budete na ňu potrebovať len päť ingrediencií, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma. Krémeš z lístkového cesta je zaručene zákusok, ktorý si vás svojou jemnosťou ľahko podmaní. Už sa zalizujete? Krémeš z lístkového cesta je jednoduchý zákusok, ktorý vyzerá skutočne elegantne, keď si ho nakrájate na tanieriky a podáte hosťom alebo blízkym. Tak utrieť slinky, a hop na prípravy, o chvíľu je hotový.

Krémeš z lístkového cesta - recept, ktorý nesklame

Postup:

  1. Hotové vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme na opačnú stranu plechu tak, aby ležalo na mastnom papieri, v ktorom bolo zabalené.
  2. Na povrch cesta dáme jeden hárok papiera na pečenie, prikryjeme druhým plechom (opačnou stranou) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
  3. Pečieme asi 13 minút, potom vrchný plech, ktorým sme cesto zaťažili, odstránime a cesto dopečieme do zlatohneda asi ešte 3 minúty.
  4. Tento postup zopakujeme aj s druhým cestom. Obe ich potom necháme úplne vychladnúť.
  5. Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si pudingovú plnku. 700 ml mlieka a 150 g cukru dáme variť do hrnca. Zvyšok mlieka rozmiešame v miske s oboma balíčkami pudingu, aby neostali hrudky.
  6. Keď začne mlieko v hrnci vrieť, prilejeme doň rozmiešaný puding a za stáleho miešania povaríme ešte asi 2-3 minúty do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť.
  7. Vychladnuté pláty lístkového cesta naplníme. Pre jednoduchšiu manipuláciu a krajší tvar koláča odporúčame umiestniť jeden plát na dno hlbšieho plechu, aby bočné strany plechu držali plnku, kým stuhne. Na plát nanesieme vychladnutý puding, uhladíme povrch a naň uhladíme vrstvu do tuha vyšľahanej šľahačky.
  8. Prikryjeme druhým plátom cesta a dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Podávame pokrájaný na kocky.

Naše tipy:

  • Pre dosiahnutie pevnejšej šľahačky môžete použiť stužovač.
  • Ak chcete aby vyzeral zákusok elegantnejšie, polejte jeho povrch tenkou vrstvou horkej čokolády, alebo ho posypte práškovým cukrom.
  • Krémeš krájame zúbkovým nožom, ktorý nahrejeme v horúcej vode, aby sme dosiahli hladký tvar zákusku.
30 min