Šašlik z krkovičky

 | 

Čas prípravy: 

15 min

Čas varenia: 

40 min

Šašlik z krkovičky

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie
  • 400g krkovičky
  • 6 PL dijonskej horčice
  • 3 červené cibule
  • 1 červená hrubostenná paprika
  • 1 zelená hrubostenná paprika
  • Rozmarín
  • Špajdle

 

Ingrediencie
  • 400g krkovičky
  • 6 PL dijonskej horčice
  • 3 červené cibule
  • 1 červená hrubostenná paprika
  • 1 zelená hrubostenná paprika
  • Rozmarín
  • Špajdle

 

Nutričné hodnoty

Tradičný šašlik nemusí byť len z baranieho mäsa, ak použijeme tie správne prísady, ako napríklad čerstvý rozmarín, aj z dobrého bravčového mäsa vytvoríte skvelý šašlik. Tento recept vám nezaberie veľa času ani námahy.

Šašlik z krkovičky s farebnou paprikou

 

Postup:

  1. Šašlik, pri ktorom sa spájajú chute prepečeného mäska a chrumkavej zeleniny na kúsočku drievka. Vďaka farebným paprikám je tento recept pastvou pre oči, spojenie dijonskej horčice a čerstvého rozmarínu zasa dodá mäsku plné chute. Takže pripraviť špajdle a ideme na to.Mäso nakrájame na kúsky, aké vám vyhovujú. My sme mali približne približne 4 x 4 cm.
  2. Marinádu na mäso pripravíme tak, že do horčice pridáme rozmarín, prípadne 1PL medu a premiešame zmes s mäsom. Ak používame čerstvý rozmarín, lístočky otrháme od stoniek a posekáme ich ho na jemno.
  3. Papriku nakrájame na kúsky tiež cca 4 x 4 cm.
  4. Na špajdle napichujeme zeleninu a potom mäso, respektíve na striedačku farebnú papriku, mäso a cibuľu.
  5. Šašliky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 190 stupňov C asi 45 minút prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a pečieme ešte asi 15 minút.
  6. Ak chcete dosiahnuť ešte dokonalejší efekt, naložte mäsko do zmesi horčice, medu a rozmarínu a na niekoľko hodín odložte do chladničky. Taktiež pomalšie pečenie zaručí, že mäsko sa vám bude rozpadávať na jazyku.
  7. Chýbajú vám letné grilovačky, vôňa mäsa a lúče slnka? Nemusíte čakať, privolajte leto šašlikom z krkovičky. Šašlik totiž nemusí byť len z baranieho mäsa, ako je to v originálnom recepte. Ak použijeme správne prísady, ako napríklad čerstvý rozmarín, krkovička nadobudne nezabudnuteľné vône a chute. Nezaberie vám to veľa času ani námahy. Navyše je to recept pre dokonalú nedeľnú idylku, pretože namiesto umývania riadu len vyhodíte špajdle a môžete relaxovať.
 
veľkonočná zemiaková baba
30 min